+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

Raziščite Gornjo Radgono Igra na prostem

Odgovori


1. Oranžna - Oranžni tonik "Nikoli več" - Desno od vhoda v TIC je kamnita skulptura Apolonije. Na zidu za njo je na oranžnem znaku zapisano njeno ime.


2. Čaplja - Protistrup iz čapljine kleti - Beli kamen s puščico je blizu mosta. Na eni od strani je IV ter pod tem število 38. Če naredite 38 majhnih korakov proti vzhodu (proti TICU), vas pripelje do table z informacijami. Na vrhu zemljevida, levo od Gornje Radgone in gradu, sta dve čaplji.


3. Neli - Napoj za Neli z igrišča - Rdečo ključavnico v obliki srca najdete na levi strani mostu, če gledate proti Avstriji. Je edina v obliki rdečega srca, na njej piše: Neli in Aljaž.


4. Gusar - Varivo gusarja Mosta - Na poti ob reki, boste malo naprej od kavarne na vaši desni videli zasebno zemljišče z veliko razstavljenimi nenavadnimi umetninami. Če tu pogledate preko ograje rečnega nabrežja, boste videli še eno nenavadno umetnino, glavo z obrazom. Ta ima brado in prevezo za oko ter izgleda kot GUSAR.


5. Ena - Napoj Špitala št.1 - Ta kip stoji v središču mestnega parka. Ime kiparja je zapisano dvakrat. Enkrat ob imenu stoji letnica 2011 (na dnu podstavka) in enkrat 2010 na dnu hrbtne strani samega kipa. Razlika med njima je 1 leto!


6. Cvetlica - Gel iz cvetlic parka - Ta freska je na steni Kulturnega doma. Deklici v spodnjem desnem kotu slike v roki manjka roža.


7. 14 - Mešanica grajskega vrta št. 14 - Na vhodni strani muzeja je 9 oken. Zvon se imenuje "Peti zvon". 9 + 5 vam da rezultat 14.


8. Hello Kitty - Hello Kitty, nasvidenje rečna bolezen - hruške (seveda ne pravih) najdemo v središču skulpture topa. Pet jih je. Od pete glave naprej proti muzeju si dobro oglejte predvsem zadnjo glavo (Rudolfa Maistra), saj ima okoli ramen gravirane mucke - Hello Kitty.


S tem, ko ste izločili preostale napoje, vam ostane Antonova cerkvena voda.

Poper se skriva v CERKVI!


 

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih