+386 (0)2 564 82 40

Delovni čas: Pon - pet: 8:00 - 16:00, sob: 8:00 - 12:00

V naši občini najdemo številna znamenja, kapelice in spomenike. Najstarejši med njimi, še s poznogodskim značajem, sta kamniti znamenji v Gornji Radgoni in na Meleh. Razen večine sakralnih in nekaj posvetnih spomenikov, je po celi župniji najti še veliko lesenih križev.

V Črešnjevcih sredi žitnih polj sameva novogotska kapelica, ki s svojo obliko posnema vaške cerkvice. Večja kapelica, srca Jezusovega, z notranjim molilnim prostorom in gotsko oblikovanim zvonikom stoji ob nekoč eni izmed največjih kmetij v okolici. Kapela sv. Družine stoji na posesti Zemljičevih in je bila blagoslovljena leta 1901. Kapela ima gotski zvonik, katerega streha je oblita s pločevino.

V Ivanjševskem vrhu stoji kapelica Marije, ki je majhna in štirikotna s tremi vdolbinami na sprednjih straneh. Spredaj je Marijin kip, ki je zaščiten z železnimi rešetkami.

 V Ivanjševcih ob Ščavnici je kapela sv. Družine, ki je iz 19. stoletja in je bila namenjena za vaško bogoslužje.

v Negovi najdemo več kapelic, ki so bile postavljene za opravljanje procesij, npr. Plojeva kapela, ki jo najdemo v smeri iz Sp. Ivanjc pred centrom Negove. Drugo kapelico najdemo v smeri iz Negove proti pokopališču.

Kapelice se nahajajo še v Meleh, Lomanošah, Orehovskem vrhu, Plotvičkem vrhu, Policah, Sp. Ivanjcih, Stavešincih in Zagajskem vrhu.

Spletno mesto uporablja piškotke, s pomočjo katerih lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Se strinjam Informacije o piškotkih